joi, 21 iulie 2011

Andre

Îl vedem prima dată pe străzile înclinate din Cirauqui.


Noi ne târam picioarele obosite până la farmacie pentru o fașă elastică, el trece ca o nălucă pe lângă noi.

Ne vedem mai târziu. La cină nimeresc lângă el. Plecase ieri dimineață din Saint-Jean-Pied-de-Port (de unde plecasem noi acum patru zile). În două zile făcuse peste 100km. Merge de când răsare soarele, până apune. Are o medie de 7-8 km/h.

Ieri a trebuit să piardă două ore în Pamplona să-și cumpere încălțări. N-a găsit ce-i trebuia. A cumpărat totuși pentru că avea nevoie. Ceilalți erau rupți și nu l-ar fi ținut până la Santiago. Cam 8.000 km îl țin o pereche bună de 100 de euro.

E a doua oară când face Camino plecând din Saint-Jean. Acum cinci ani l-a facut în 14 zile. A încercat să-l facă în 13 zile așa cum scrie în cărțile de istorie. A trebuit să se odihnească însă o zi, că a fost prea obosit. Oricum, acum cinci ani, a făcut Santiago plecând cam din toate punctele posibile: Saint-Jean, Barcelona, Sevilla, Lisabona etc. A făcut 4.000 km în șase luni.

Ne dă câteva sfaturi despre încălțări și bagaje. Drept urmare o parte din ceea ce aveam prin rucsac rămâne aici. Odată cu ele rămân și durerile noastre. Chiar n-avem de ce să ne plângem.

Andre - canadianul. Mare sportiv!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu